Menu

.

Carl Emil Bork og Charlotte Amalie f. Mærsk deres bryllup 23.4.1902 på Rømø

Stokkerhoved ved Oksbøl i Gammel Haderslev sogn. Gården har gennem generationer tilhørt familien Juhl. Peter Nissen Juhl f. 1731 i Moltrup af gårdejer Nis Hansen Juhl og Elsabe Pedersdatter der var født i Ausböl som nu hedder Oksbøl i Gammel Haderslev sogn og datter af Peder Wraa. Det er her på hjørnet ned mod Oksbøl den gamle gård har lagt for i dag er der kun stuehuset tilbage. Det oprindelige stuehus og 3 længer med stald og lade var meget ældre. Peder Nissen Juhl boede her først i 1760erne hvor han blev gift første gang. Han var gift 4 gange og senest med Karen Ankersdatter og en søn heraf overtog gården som så er fortsat i familiens eje gennem generationer frem til engang i 1900 tallet hvor det meste af jorden sælges og udstykkes til bebyggelse. De gamle stråtækte bygninger fra fordums tid er for længst jævnet med jorden.
Det nuværende stuehus er af nyere dato og opført af en af de seneste generationer i Juhl slægten.

Peter Nissen Juhl bliver senest gift med Karen Ankersdatter der er datter af Anker Lauridsen og Lisbeth Jepsdatter fra Kabdrup. Anker Lauridsen er født i Øsby og søn af Laurids Nielsen og Karen Ankersdatter og Lisbeth er datter af Jep Erichsen og Margrethe Rasmusdatter i Aastrup ved Haderslev.

Peter Nisen Juhl og Karen Ankersdatter får en datter Anna Margrethe Petersdatter Juhl og hun bliver gift med Josias Japetus Thomsen der er gårdmand og sandemand i Hjerndrup. Josias er søn af Thomas Sørensen og Maren Pedersdatter i Moltrup sogn. Maren Pedersdatter er datter af Per Hansen og Kjesten Hansdatter Juhl der er søster til Nis Hansen Juhl.

Josias Japetus Thomsen og Anna Margrethe Juhl får bl.a. en søn Hans Sørensen senere gårdmand i Bæk, Nustrup sogn og gift med Anna Marie Damm og de får en datter Anne Marie Sørensen gift med Jørgen Petersen Schmidt på Jelsmark i Jels sogn. Deres søn, Jens Petersen Schmidt er gift med Marie Cecilie Aalling Hansen og deres ældste søn Peter Petersen Schmidt er så mig.

_________________________________________________

Juhl family in Stokkerhoved. The newest living house on the old farm in Stokkerhoved in Old Haderslev parish in Southern Juttland, Denmark.

Stop rygning - No smoking

PPS Design - Slægtsforskning i vor slægt.

PPS otium sommerhus eller helårshus. Jeg blev murerarbejdsmand i stedet for arkitekt.

Alkohol er verdens bedste opløsningsmiddel.

Alcohol is the world's best solvent.
It solves fine love marriages friendship work and joy of life. Use your brain.

After the rain comes sunshine