Menu

Jørgen Jørgensen Roy f. 1749 i Bjerning som uægte og gårdmand i Ødis og Jørgen Jørgensen Roy f. 1753 som ægte og gårdmand i Knud, Fjelstrup sogn. KLIK på billedet for at få det større.

Roy slægten.

Se nogle Roy tavle her:  http://www.jelsroy.dk/30128194

2 halvbrødre, begge med navnet Jørgen Jørgensen Roy født i Bjerningroy i Fjelstrup sogn henholdsvis 1749 og 17513 af samme far, Jørgen Hansen. Den første Jørgen med tjenestepigen fra Jylland, Anna Pedersdatter og den anden Jørgen med hans hustru, Anna Jørgensdatter.

Begge Jørgener gift flere gange. Den ene gårdmand i Bjerningroy og senest gift med Karen Fallesdatter i 1808 ud af mine fortidsaner Nis Hjerresen og Gunder Hansdatter.

Den anden den uægte med tjenestepigen gårdmand i Ødis og første gang gift 1774 i Tyrstrup med Nis Christensens enke fra Høkkelbjerg, Marie Cathrine Jesdatter af Jes Bertelsen i Aastrup. Jørgen Jørgensen Roy blev således stedfar til Mette Kirstine Nisdatter (Roy) der bliver gift med Peter Hansen i Ødis.

Jørgen Jørgensen Roy er således stedfader til den pige Mette Kirstine Nisdatter som gav navnet Roy videre til hendes børn sammen med gårdmand, Peter Hansen i Ødis..

Mysteriet er løst trods vanskeligheder. Det er som at finde den gylde nål på bunden af en høstak. Det tog sin tid men det giver mening. Never give up. 

Historien med den franske adelsslægt De La Rooii er opspind og har intet på sig. Roy-navnet i Bjerning optræder i de gamle jordebøger tilbage i 15-1600 tallet.

Jørgen Hansen (Roy) på Bjerning Roy er søn af Ingeborg Nisdatter Rudebeck og Hans Jørgensen. Ingeborg's slægt i Rudebeck linjen går tilbage til før 1500. Jørgen Hansen (Roy) på Bjerning Roy fik også en søn, Hans Jørgensen Roy der blev gift med en datter på Gymoes i Åstrup sogn ved Haderslev, og han hedder herefter Hans Jørgensen Gymoes og børnene får også navnet Gymoes.
En Gymoes bliver gift med en Weber og Webers søn er gift med Juhl's datter fra Stokkehoved, hvis forfædre hører til mine aner i Juhl linjen.

Det var det og mere ligger klar til at sætte i system.

M.v.h. Peter

Roy var i gamle dage et stærk navn og de gifte kvinder der er født Roy fik deres børn også efternavnet Roy som i dag staves på mange forskellige måder. 

Min tip 2 oldefar Laurids Pedersen Beck brugte kun efternavnet Pedersen og er gift med Mette Cathrine Roy. Deres børn får efternavnet Roy, på nær een der bliver døbt Johan Caspar  Reese og en fadder fra Christiansfeld med samme navn, ungkarl. Hvorfor nu et fremmed navn ind i Roy familien. Var fadderen Caspar Reese onkel til den lilly ny eller en slags velgører, og derfor fået et barn opkaldt efter sig, måske endda indsat som universalarving. Det får vi aldrig at vide. Caspar Reede var fadder til min oldemor Mette Kathrine Aalling f. Nielsen. Hvad der blev af Reede vides ikke.

Roy slægt.

Hans Pedersen og Maren. Mine tip 4 oldeforældre.

Søn: Peter Hansen og Hustru Mette Kirstine Nisdatter. Mine tip 3 oldeforældre.

Mette Cathrine Roy og Laurids Pedersen fra Rebæk ved Kolding og bosat i Faarkrog, Skudstrup, mellem Skodborg og Vamdrup. Mine tip 2 oldeforældre.

.

Mette Kirstine Roy og Kresten Madsen Nielsen fra Lintrup og bosat på Vejen Mark. Mine tipoldeforældre.

Mette Kathrine Nielsen og Kresten Jensen Aalling, f. Jensen i Bindeballe og bosat på Askov Mark. Mine oldeforældre.

Maren Jensen Aalling og Mads Hansen f. i Stepping, døbt i Kolding og søn af Sidsel Marie Hansen og udlagt barnefader, Jens Jørgensen i Ødis. Bosat på Maltbæk Mark. Mine bedste forældre.

Marie Cecilie Aalling Hansen og Jens Petersen Schmidt, f. i Jels og bosat på ”Petersminde” Jelsmark, Jels sogn. Mine forældre.

Peter Petersen Schmidt, Jels. Mig.

Der kommer mere om Roy slægten senere.

Navnet staves forskelligt, men fra begyndelsen Roy. Roi, Roj, Røy, Røi, Røj,

Roys betyder det samme som når vi f.eks. skriver: Inde hos Jensens bor Lars Jensen og inde hos Roys bor Mette Roy, eller han var gift med Maren Gabels; - altså en datter af Gabel.

Man skrev f.eks. også ofte således: Jens’s eller Hans’s, hvilklet betyder Jens eller Hans; hans kone. Eller gift med f.eks. Ellen Jens’s, betyder enken efter Jens. Jens’d. eller Hans’d. er Jensdatter, Hansdatter, datter af Jens eller Hans. Det var den korrekte måde, men afvigelser ses ofte.

Mette Cathrine Roy og Laurids Pedersen fik også en søn, Christian Roy hvis datter Metha Roy blev gift med Kühne i Skodborgskov og deres datter Frida blev gift med Johannes Rasmussen Dinesen i Jelsskov.

Frida og Johannes fik bla. en søn, Hans Peter Dinesen, navnebror og fætter til Hans Peter Dinesen der havde savværket i Jels efter hans far Thomas Dinesen der er bror til Johannes.

Efterkommer af Johannes Dinesen's søn Hans Peter er bl.a. en søn der er tømrer i nærheden af Sommersted med kone og børn.

En datter af Johannes og Frida f. Kühne, Kirsten Elisabeth blev gift med en købmand, Larsen og deres børn fik det gamle Roy navn, Roj-Larsen.

En anden datter af Johannes og Frida, Helene.

Jeg har modtaget mange positive oplysninger om vores Roy slægt som jeg er meget taknemmelig for.

Jeg nedstammer med hundrede procents sikkerhed fra Peter Hansen og Mette Kirstine Nisdatter i Ødis med afdøde og barnløse Jørgen Jørgensen Roy's navn som børnenes efternavn Roy med senere stavemåder som Roi, Roj, Røj osv. Roy navnet fordi Peter Hansen giftede sig med Jørgen Jørgensen Roy's enke og overtog de forpligtelser der fulgte med. Derfor navnet Roy. Vores Roy navn stammer oprindeligt fra Bjerningroy, nu Bjerningrød ved Fjelstrup hvor Jørgen kom fra. Hans slægt kan føres tilbage til ca. 1500 hvor Roy nævnes i en gammel skatte og jordebog. Jeg har kopier af denne sjældne bog,

Jeg har mange værdifulde oplysninger fra nu afdøde slægtninge af Roy som jeg personligt enten har besøgt eller modtaget skriftligt materiale fra. Billeder er der ikke meget af, men jeg har mange data af efterkommerne frem til i dag 2015. Alle de nutidige data vil IKKE blive bragt på min hjemmeside eller andre medier på Internet.

At en enkelt slægtning er af en anden mening er der så ikke noget at gøre ved.

.

Tip 4 oldeforældre

Hans Pedersen og Maren Peters'datter, Aastrup sogn, Hadeslev amt.

Børn:

Peter Hansen, f. ca. 1758 i Åstrup.

Tip 3 oldeforældre

Peter Hansen, gårdmand i Ødis ved Vamdrup, født i Åstrup, omkr. 1758.
Død  21 oktober 1824 i Ødis, ca. 66 år gammel, 
Forældre:  Hans Pedersen og Maren Peters'datter.
Peter Hansen, gift med Mette Kirstine Nis'datter fra Tyrstrup sogn.

Børn:

1. Jørgen Roy, f. 1787
-. Mette Cathrine Roy f. 1793 i Ødis.

Der er flere børn - skrives ind senere.

Børn:

Tip 2 oldeforældre

Mette Cathrine  Roy, f. 1793, gift med Laurids Pedersen, f. i Rebæk, Dalby sogn ved Kolding. Ægte søn

 af Peder Pedersen (f. i Anslet, Fjelstrup sogn) og Maren Peders'datter (f. i Rebæk, Dalby sogn).

Børn:

Mette Kirstine Roy f. 1819 i Ødis.
Christian Roy, f. i Fårkrog, Skodborg sogn.

Der er flere børn - skrives ind senere.

Tipoldeforældre

Mette Kirstine Roy, f. 1819 i Ødis, gift med Kristen Madsen Nielsen f. 1812 i Lintrup sogn ved Rødding, søn af Mads Christensen. Træskomager og husmand på Vejen Mark, Vejen sogn, Malt herred, Ribe amt.

Børn:

1. Mette Kathrine Nielsen f. 1 aug. 1847
2. Kirsten Nielsen f. 1851
1. Søren Severin Nielsen f. 1864 af 2' ægteskab med Maren Sørensen fra Hejnsvig.

Oldeforældre

1. Mette Kathrine Nielsen, f. 1 aug. 1847 på Vejen Mark, gift med Christen Jensen Aalling, husmand, stenhugger og hjemmeslagter på Askov Mark ved Vejen f. 21 maj 1835 i Bindeballe, Randbøl sogn, Vejle amt. Søn af Jens Nielsen (søn af Niels Jensen, Ødsted sogn, Vejle amt)ogMarie Sophie Laurids'datter i Bindeballe, Randbøl sogn, Vejle amt. (Datter af Laurids Christensen, Ødsted sogn, Vejle amt).

Børn:

Marie Sophie - død som lille af difteritis
Kirstine - død som lille af difteritis
Maren Jensen Aalling Hansen f. 1 aug. 1880 på Askov Mark
Kristen Nielsen Jensen Aalling f. 1883
Kirstine Jensen Aalling f. 1886
Jens Nielsen Aalling f. 1891

Bedsteforældre

Maren Jensen Aalling f. 1 aug. 1880 på Askov Mark
gift med Mads Hansen f. 1879 på Laue Hansens gård i Andrup, Stepping sogn og døbt i Kolding. Han er søn af Sidsel Marie Hansen der er ud af slægten fra Søholmegård i Taulov; - og Jens Jørgensen, tjenestekarl i Ødis.

Børn:


1. Hedvig Kathrine Aalling Hansen f. 27. jan. 1921 og gift med murermester, Valdemar Frisk i Neder Jerstal.
2. Marie Cecilie Aalling Hansen f. 17. jan. 1925 på Askov Mark og gift med Jens Petersen Schmidt på Jelsmark i Jels sogn.

Forældre

Marie Cecilie Aalling Hansen . 17. jan. 1925 på Askov Mark og gift med Jens Petersen Schmidt på Jelsmark i Jels sogn som er søn af Jørgen Petersen Schmidt og Anne Marie Sørensen på Jelsmark.

Børn:

1. Peter Petersen Schmidt f. 20. dec. 1950
2. Jørgen Petersen Schmidt f. 1952 d. 1952
3. Hans Jørgen Petersen Schmidt f. 7. jun. 1953 d. 1986 ugift.

Proband

Peter Petersen Schmidt f. 20. dec. 1950 kl. 8:05 på Amtssygehuset i Gram og døbt i Jels kirke og opvokset i Jels.