Menu

Fotoalbum

Jacob Jacobsen Kjer og Inger Kjestine Sindbjerg. Billede af sten på Oksenvad kirkegård.

Billede af gravsten her under neden. Klik på billedet og det større og til at læse.
Der er anført på gravstenen at han er født 1830 men i KB under fødsel og død angives det rigtige årstal til 1829.

Billede nr. 2 er en sten på Jels Kirkegård med Knud Magne Hansen og Ellen født Sørensen i Jels. >>> Billede nr. 3 er fra kirkebogen i Jels, begravelse i 1952.

Jacob Jacobsen Kjer er gift med Inger Kjestine Sindberg, født i Jels som ægte datter af Boy Sindberg på Klovtoftlund i Jels sogn og hustru, Karen født Schmidt og datter af Hans Jensen Schmidt og hustru Inger Kjestine født Jørgensen på Højgård i Knud i Fjelstrup. Inger Kjestines søster Anne Marie er gift med broderen til Hans Jensen Schmidt med navnet Peter Jensen Schmidt som er mine tipoldeforældre. Gårdmænd i Kolstrup, Stepping sogn.

Søn af Peter Jensen Schmidt er Peter Petersen Schmidt, gårdmand på Ørsted Mark i Oksenvad sogn og hustru, Magdalene Bork, datter af Jørgen Bork på Klovtoft i Jels sogn. Jørgen Borks første hustru dør og han bliver gift med Mette Marie, en datter af Peter Jensen Schmidt og Anne Marie Jørgensen. Karen og Mette er så kusiner og Jørgen Borks bedstemor var en Sindberg fra Sindbjerg sogn ved Vejle og hendes bror var Peder Sørensen Sindberg som 2 gange blev gift med en datter af Niels Bork som er Jørgens bedstefar. De 2 døtre der blev gift med Peder Sindberg var af Niels Borks første ægteskab og Søren Bork er af hans andet ægteskab.

MIN slægt fra Højgaard i Knud føres tilbage til ca. 1700 og ligeledes MIN slægt fra Sønderbygård i Skodborg ca. 1700. MIN Schmidt slægt begyndende med Lass Jessen Schmidt f. 1708 i Grene sogn ved Billund og i 1737 gårdmand i Kolstrup ved Bjerndrup i Stepping sogn. 

Der ER styr på en del efterslægt efterhånden og mere kommer til. Vi er mange trofaste og seriøse slægtsforskere der stammer fra de samme fortidsaner; - og skønt at vi i langt de fleste tilfælde hjælper hinanden med data.

Jeg har vel haft kontakt med omkring 100 slægtsforskere der forsker i vores fortidsaner. Helt fantastisk. 

Mange efterkommere har jeg besøgt rundt omkring og fået en hyggelig sludder med. Mange har været utrolig hjælpsomme med gamle beretninger, billedmateriale osv., som jeg er MEGET taknemmelig for.

 Smed i Øsby, Iver Waagensen gift med Maren Borch (ikke MIN Bork slægt) Maren er ud af en fra Vedsted sogn der flyttede til Tyrstrup og blev gift med en fra Sønder Bork ved Varde og siden har de heddet Bork / Borch. >>> Iver Waagensens søn Jacob bliver gift med Marie ud af MIN Juhl slægt. De får bl.a. datteren Karin der er gift med en Bonde i slægt med vores Sørensen. De bor i Bramdrup ved Haderslev og Karin er bl. a. på Lokal Historisk Arkiv i Moltrup. Han har udgivet 2 meget interessante lokalhistoriske bøger om Moltrup sogn og Bjerning sogn, beskreven med alle navne fra omkring 1770 og frem. Sørensen Juhl og Petersen var en MEGET stor familie i Bramdrup i 18 hundrede tallet.

Enkelte slægtsforskere især på MyHeritage har en "generationskløft" på 3 generationer som privat og på den måde har vi andre ikke en jordisk chance for at føre slægten tilbage til vore første aner i lige linje. Nogle kan da heller ikke bevise en slægtstavle tilbage, hvilket måske betyder at teksten er skrevet af, men ikke kontrolleret.

F.eks. har en arbejdsmand Kuus i Vandling været gift med Ellen Sørensen fra Jels, men det står IKKE i kirkebøgerne. Ellen kan være blevet ung enke, men der står INTET i kirkebøgerne. Ellen er i hvert fald blevet gift med Knud Magne Hansen, sognefoged i Jels og de får eet barn, en søn Knud Frederik Hansen, elinstallatør i Jels som døde ugift under ferierejse på Mallorca. Knud Magne og Ellens bryllup er heller ikke omtalt i kirkebøgerne, men ved Knud Magnes død i 1952 i Jels nævnes at han var gift med Ellen født Sørensen. På gravstenen med deres navne passer fødselsdatoen med Ellen Sørensen i Jels. Hun er født 1892 og føder Knud i 1923, hvor hun er 31 år gammel. Hun har så sandsynligvis været gift før og måske begge gange hos sognefogeden. Sognefoged, jamen det er jo også Knud Magne !!!

Knud Frederik ses ikke konfirmeret i Jels eller Oksenvad kirke. Der er ikke meget at gå efter men vi må stole på inskriptionen på gravstenen og kirkebogen for døde.

Det er hertil og Knud Frederik var den sidste.

Jeg mener den senere ejer Johnny fortalte at Knud Frederik og han, var fætre. De er begge døde.