Menu

Mine tipoldeforældre Hans Madsen Holm og Dorthea Madsdatter på Bramdrup Mark i Bramdrup sogn ved Bramdrupdam ved Kolding i Nørrejylland.

Hans Madsen Holm er født på Sø Holmegård i Taulov ved Fredericia, en gammel slægtsgård gennem flere generationer. Den har hørt under Kolding Rytterdistrikt og der var flere hundrede hektarer jord til som den seneste ejer i vores slægt, enke udstykkede i mindre parceller og frasolgte. I dag anno 2017 hedder det Stutteri Holmegård og der er nogle ganske få hektarer tilbage af den stor Søe Holmegaard.

Hans Madsen Holm og Dorthea Madsdatter på Bramdrup Mark får bl.a. en datter, Sidsel Hansen f. 1848.
Sidsel bliver aldrig gift men ikke desto mindre får hun 6 børn med 6 forskellige fædre. En søn døde som lille.

En søn Hans Madsen Holm (opkaldt efter morfaren) gift i Bredstrup nordvest for Fredericia. Det kom der en omkring en halv snes børn ud af, hele og halve søskende, bl.a. Viktor Holm hvis søn var tømrer i Taulov og død for et par år siden. En datter af Hans Madsen Holm blev gift med en Qvist Nielsen, karetmager i Esbjerg og en søn heraf grundlagde Kvist Møbler i Årre i Varde kommune. Virksomheden videreføres af sønnerne og videreføres sikkert af 3dje generation.

En af Viktor Holms døtre blev gift på Fyn og en af sønnerne er ejendomsmægler i Svendborg.

Louise Hansen (datter af Hans Madsen Holm den 1ste og Dorthea Madsdatter) gift i Låsbygade i Kolding og boede senere på Nordre Ringvej. Gift med Nielsen og de fik 2 børn, en dreng og pige gift Dam fik 2 piger og døde af en infektion omkr. 20 år. Gl. Pigerne kom i pleje og er begge gifte med børn, børne og oldebørn. Drengen, skolepedel og gift i Kolding fik 2 børn, en søn i Kolding og en datter i Lunderskov. Begge gifte og børn og oldebørn. Louise fik amputeret det ene ben pga. af benedder og blev konfirmeret på Kolding Sygehus. Hendes mand manglede ligeledes det ene ben grundet samme lidelse.

Louises søster gift og boede nogle få år i Bække og rejser så til Vissenbjerg området hvor hendes mand kommer fra. De får 2 piger, en gift med en vognmand og en gift med Frugtplantageejer Rasmussen i Veflinge på Fyn og får 1 dreng og 2 piger. Rasmussen døde for mange år siden og hun døde for få år siden. Hun var en åregang 1917.  En pige boede i tvillingehuset nabo til moderen og her 1 søn og barnebarn. Broderen, Hans boede ved Holbæk på Sjælland og døde for nogle år siden, kun 63 år gammel. Her er også en datter og en søn.

Louises bror Niels Hansen var vejmand i Andst og gift med Lind fra Taulov. Omkring en halv snes børn.

Louises anden bror, Mads Hansen var vejmand på Maltbæk Mark i Malt sogn ved Askov ved Vejen og gift med Maren Jensen Aalling og de fik 2 døtre. 1. Hedvig Kathrine g. m. Valdemar Frisk, murermester i Neder Jerstal, Bevtoft sogn udenfor Vojens i Nørre Rangstrup kommune i Toftlund og i dag under Haderslev kommune. Heraf 2 døtre, 1 gift med sygehusdirektør Dalgaard og 1 gift i Neder Jerstal. De fik hver 3 børn og heraf flere børnebørn.

Mads Hansen og Marens 2den datter, Marie Cecilie Hansen blev gift med landmand, Jens Petersen Schmidt på ”Petersminde” på Jelsmark i Jels sogn, Haderslev amt. Heraf 3 sønner, Jørgen Petersen Schmidt død 4 måneder gammel af lungebetændelse og Hans Jørgen Petersen Schmidt, omkommet ved tragisk trafikulykke i 1986 ved Hammelev. Så er der mig, den ældste, født på Gram Amtssygehus og opvokset i Jels sogn. Ugift og ingen børn.

Der er meget mere om Hans Madsen Holm og Dorthea Madsdatter på Bramdrup Mark og mange flere efterkommere. Det skrevne blot lidt efter hukommelsen for at give et billede af slægten.

Dorthea Madsdatter er født i Egeskov, Vejlby sogn ikke langt fra Trelde Næs ved Fredericia. Hendes forfædre er af Ladegaard slægten og Skytt slægten på Færgegården på Trelde Næs. Forfatteren, Jens Skytte i Kolding er ud af denne slægt.

Et kig på min anetavle og slægten tilbage til omkring 1700.

Jeg har meget mere liggende og venter også på flere data som er blevet mig lovet. Der skal være styr på det hele og helst illustreret med billeder både gamle og nutidige. Det er bare ikke alt jeg lægger ud på min hjemmeside eller andre steder på Internet. Det bliver til en bog til gavn og glæde for både nulevende og kommende generationer. ”Bogen” indlæses f.eks. på USB Memory Stick da det bliver for dyrt at printe bøger i få eksemplarer. Det er således også nemmere at tilpasse et eksemplar efter den enkeltes ønsker. Der er jo ikke alle på min mors side der er interesseret i dada om min fars aner etc.

Se også mine aner på: https://www.myheritage.dk/site-family-tree-230634591/peter-petersen-schmidt

Hele foråret og sommeren 2016 gik med at pakke ting sammen i store papkasser, læsse på traileren og køre dem til Agerbæk, 50 kilometer fra Jels hvor jeg bor nu. Herefter en masse med at komme til rette det nye sted osv. Jeg har selv stået for det hele så det har taget sin tid.

Derfor er der gået lang, lang tid hvor jeg slet ikke har arbejdet med slægtsforskning. Jeg er ved at komme i gang igen og få rådet bod på det forsømte.

.