Menu

Facebook gruppe for pensionister

Folkepensionister på sulteløn i Danmark

► De er de færreste murerarbejdsmænd der har nogen egentlig uddannelse og derfor heller ikke nogen pensionsopsparing til alderdommen. Der er en smule ATP og så den almindelige folkepension.

Mange har arbejdet i mange år og er nedslidte, men de har bidraget samfundet og betalt skat. Man tror på en tålelig tilværelse som folkepensionist i den tro at man har været med til at betale til ens kommende folkepension.

Der er så ikke meget at hente her. Jeg var uheldig at få mit ben knust i 1980 og samme ben og lårben brækket i 1990. Jeg var på arbejdsmarkedet til jeg fyldte 52 og herefter på førtidspension. Den højeste pension med invaliditetsbeløb og uarbejdsdygtighedsbeløb. Der er udgifter til kompressionsstrømper og diverse ting.

Nu er jeg så blevet folkepensionist og hurra; - Jeg betragtes hermed som rask idet invaliditetsbeløb og uarbejdsdygtighedsbeløb er fjernet. Jeg får 5.770 kr. mindre udbetalt pr. måned.

Mine udgifter er de samme som tidligere og øgede tandlægeregninger osv., pga., alder.
Bil må man ikke have selv om jeg betragter den som et hjælpemiddel. Det er en næsten 20 år gammel bil med et fornuftigt kilometertal. Jeg drikker ikke og jeg ryger ikke. Jeg har Internet og telefon som de fleste og jeg ser fjernsyn. Ellers ingen frås og unødvendige udgifter. Brugte møbler og tøj fra genbrugsbutikker.

Jeg har 23 kr. om dagen at leve for når jeg har fratrukket husleje, lys og varme, forsikringer, vægtafgift og ellers almindelige udgifter som de fleste har. Huslejen er 3.500 kr., minus boligsikring. Alt i alt en tålelig og sund økonomi som førtidspensionist men der har ikke være muligt at foretage opsparing.

Ud fra omhandlende er det ikke sjovt at blive folkepensionist og vi står svagt. Vi kan ikke strejke som andre løngrupper og kun få kæmper vores sag for en fornuftig folkepension.

Forleden var der én der sagde at jeg jo bare kunne arbejde noget længere; så var problemet løst. Nu står jeg i situationen som så mange andre. Jeg aner ikke mine levende råd. Jeg søger en mindre og billigere bolig, både hvad husleje og varme angår. Hold da helt op. Som nylig udklækket folkepensionist føler jeg mig næsten som en der kun tænker på at udnytte samfundet.

Folk på arbejdsmarkedet har visse rettigheder men som folkepensionist har man ikke ret til noget. Den offentlige pension er nærmest at betragte som almisse.

Ja men vi må jo nok kunne forstå at der ikke er råd til det hele når der også skal være til ministrenes Mont Blanc fyldepenne og underbukser etc.

Det er måske en ide om man helt fjerner den offentlige folkepension og lader folk arbejde til de ikke kan mere. Til gengæld må det være ret og rimeligt at de syge, svage og nedslidte tilkendes højeste offentlige livslange pension efter de satser som førtidspensionister får i dag.

Husleje, lys, varme og diverse leveomkostninger er trods alt de samme, uanset social status. Folk skal ikke straffes på den måde. Det er uværdigt. Der er sikkert folk der har lyst til at spise os af med en spisebillet så vi er sikret det daglige brød, men menneskeværdighed og livskvalitet bør altid sættes i højsædet.

PT bør jeg have mine tænder ordnet, men det koster omkring 30.000 kr. På den anden side set; får jeg dem ikke ordnet spiser jeg mindre. 

Den 24. januar 2018

 ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Pension. Jeg græmmes i min grundvold.

► Jeg var i dag i LIDL for at handle. Jeg fik øje på nøgle stjernenøgler uden prisangivelse. Jeg smed en i indkøbsvognen og spurgte om prisen ved kassen.  80 kr., men jeg havde sat grænsen ved 50 kr., så den fik de lov at beholde. En dame bag ved mig i køen stirrede vredt på mig og jeg sagde: »Det må de (alle) godt nok undskylde men jeg er nylig blevet folkepensionist og har 23 kr., om dagen at leve for, så jeg er nødt til at spørge til priser og ikke blot lade stå på«.

Hun svarede mig således: ”Nu er jeg godt noget ældre end dig og har arbejdet alle mine dage og har sparet noget op så jeg mangler ikke noget.”

Ja men det er da meget muligt men jeg kan ikke bruge pral til noget som helst og i særdeleshed ikke til at betale med. Man behøver vel ikke ydmyge og nedværdige de små og svageste i samfundet. Det er her jeg græmmes i min grundvold.

Jeg har været murerarbejdsmand osv. Det var mere fysisk arbejde ved det end at sidde på en kontorstol. Lønnen stod ikke i forhold til dem der havde en uddannelse og det var heller ikke os med de fine pensionsordninger. Det var os der betalte vores skat med glæde.

Dengang regnede jeg at der i skatten var indregnet en tålelig tilværelse for de ældre folkepensionister, også dem uden de fine pensionsordninger.

Jeg er opdraget til at vi skal klare os selv og ikke nasse på samfundet men har egentligt ikke betragtet offentligt folkepension for samfundsnasseri. Vi kan ikke strejke og kan ikke uden videre få mere. Vi må lære at spise mindre og lære at finde os i folks løftede pegefingre.

Vi må være glade for at vi er sunde og raske, men hvem siger at vi har det godt hele tiden.

Nogen har mere og andre mindre, men det her er for groft. En ting er så at der ikke er penge nok men ganske unødvendig med løftede pegefingre og latterliggørelse.

Der er trods alt flere pralrøve end der er millionærer.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 .